TECNOREPTE UdG
L'actual desenvolupament de la ciència i la tecnologia és fascinant i suposa un desafiament constant per la nostra imaginació, creativitat i les nostres expectatives. És en el terreny de les aplicacions tecnològiques on s'han produït més canvis i això ha permès generar accions que cada vegada són més personalitzades.
El grup format per Clàudia Muñoz, Pablo González i Oriol Sot, i el grup fromat per Ania Sanmiquel, Gisela De Smedt, i Àlvaro Martos han estat seleccionats per presentar els seus projectes en aquesta jornada.
La participació al Tecnorepte va dirigida a l´alumnat de 3r i 4art d´ESO, de les comarques de Girona. Com el tema de física, del moviment el fem a 2n ESO, ens han deixat participar amb els nostres alumnes, malgrat tinguin un any menys.
La finalitat del Tecnorepte és llençar un repte cada any adreçat als alumnes d´ESO. La culminació d’aquest procés tindrà lloc a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona el 16 maig de 2015, en el marc d´una Jornada.
Construir un vehicle autopropulsat que sigui capaç de recórrer una distància de 4 metres, amb el mínim de consum energètic, de forma eficient, suportant un envàs de 100 ml ple d´aigua (sense tapar) i que proporcionarà l´organització. Cada equip ha hagut de dissenyar una proposta de resolució del TECNOREPTE. Una vegada consensuada la idea, s’ha hagut de pensar en els materials més idonis i desenvolupar-la físicament en una maqueta o prototip.